ToiVakan apteekki  014 871 338

Ma–Pe 9–17 ja La 9–13

Leivonmäen apteekki  014 870 275

Ma–Pe 9–16

Monipuoliset apteekkipalvelut

Toivakan apteekissa ja Leivonmäen sivuapteekissa palvelemme sinua niin lääkkeisiin, itsehoitotuotteisiin kuin lääkehoitoon liittyvissä asioissa. Apteekissamme työskentelee myös kosmetologi, joka tarjoaa asiantuntevia neuvoja kosmetiikkaan liittyen.

Reseptin toimittaminen

Reseptin toimituksen yhteydessä annamme neuvoja lääkkeisiin ja niiden käyttöön liittyen. Lisäksi opastamme muun muassa insuliinikynien ja astmalaitteiden käytössä. Lääkkeiden toimituksen yhteydessä tarkistamme myös uusien lääkkeiden yhteensopivuuden aiemmin toimitettujen lääkkeiden kanssa.

Onko reseptissä lääkettä jäljellä?

Resepti on voimassa vuoden ajan sen määräämis- tai uusimispäivästä tai siihen saakka, kunnes koko reseptiin kirjoitettu lääkemäärä on toimitettu. Sähköisen reseptin voimassaolon ja jäljellä olevan määrän voi tarkistaa lääkepakkaukseen liimatusta tarrasta. Omia sähköisiä reseptejä voi tarkastella kirjautumalla verkkopankkitunnuksilla Kansallisen Terveysarkiston kanta.fi -verkkopalveluun. 

Reseptin uusiminen

Välitämme reseptin uusimispyyntöjä terveydenhuoltoon. Sähköisen reseptin uusimispyyntö käsitellään viimeistään kahdeksan vuorokauden kuluessa pyynnön lähettämisestä. Reseptin voi uusia myös itse ottamalla yhteytettä terveyskeskukseen ja kanta.fi -verkkopalvelun kautta.

Itsehoitovalmisteet

Meillä on kattava valikoima itsehoitovalmisteita ja neuvomme mielellämme tuotteiden valinnassa. Jos etsimääsi tuotetta ei löydy varastostamme, saamme tilattua sen yleensä seuraavaksi arkipäiväksi. Voimme tarvittaessa myös tarkistaa itsehoitolääkkeiden yhteensopivuuden muiden käyttämiesi lääkkeiden kanssa.

Annosjakelu

Annosjakelu on apteekkimme tarjoama palvelu yksityisille henkilöille ja hoivakotien asiakkaille. Annosjakelussa asiakas saa säännöllisesti otettavat lääkkeensä helposti valmiissa annospusseissa kahdeksi viikoksi kerrallaan. Lisäksi huolehdimme annosjakeluasiakkaan lääkityksen seurannasta ja reseptien uusinnasta.

Annosjakelun avulla voidaan helpottaa asiakkaan lääkkeen ottoa, karsia mahdollisia päällekkäisyyksiä lääkityksessä sekä säästää lääkekuluissa. Annosjakelu vähentää myös omaisten huolta lääkityksen onnistumisesta ja vapauttaa hoitohenkilökunnan aikaa muihin tehtäviin.

Annosjakelu soveltuu erityisesti henkilöille, joilla on käytössä useita säännöllisiä lääkityksiä ja lääkkeiden annostelu oma-aloitteisesti on vaikeutunut. Annosjakeluun voi liittyä kuka tahansa, joka katsoo hyötyvänsä palvelusta.

Annosjakelu on maksullista. 

Tiliasiakkuus

Tiliasiakkuus on hyvä vaihtoehto silloin, kun lääkkeiden hakemisesta huolehtii omainen tai esimerkiksi kotisairaanhoito. Tiliostot laskutetaan kerran kuukaudessa ja tarvittaessa laskut voidaan lähettää myös omaisille. Tiliasiakkaaksi liitytään täyttämällä alla olevasta linkistä avautuva lomake ja toimittamalla lomake allekirjoitettuna apteekille.

Tiliasiakaslomake

LÄÄKEJÄTTEIDEN vastaanotto

Vanhentuneet ja käytöstä poistetut lääkkeet sekä elohopeakuumemittarit ja käytetyt neulat ovat ongelmajätettä. Otamme vastaan kotitalouksien lääkejätettä ja toimitamme ne hävitettäväksi ongelmajätelaitokselle.

Palauta lääkejätteet alkuperäispakkauksissa, mutta tuo erillään:

  • jodipitoiset lääkkeet (esimerkiksi Betadine, Jodix)
  • elohopeakuumemittarit
  • ruiskut ja neulat pakattuina läpäisemättömään pakkaukseen, esimerkiksi lasipurkkiin

Suosittele meitä